Cavalieri in Cucina : Ondernemend koken.
Sinds 2011 koken ondernemers heerlijke Italiaanse gerechten. Deze mannelijke zaakvoerders die dag in dag uit onderhevig zijn aan een drukke agenda maar perfect kunnen ontspannen door de ‘pure’ Italiaanse keuken, toveren door middel van een Italiaanse lesgever de lekkerste gerechten op tafel. De 45 leden die maandelijks 1 maal, in drie verschillende groepen, de ‘Cucina povera’ trachten te beheersen én met succes, kijken steeds reikhalzend uit naar de volgende bijeenkomst. Het plezier, de vriendschap en de zakelijke gesprekken die volgen zijn steeds op een losse manier waar iedereen zich ‘a casa’ voelt. Ons netwerk, uit Limburgse oorsprong, krijgt wekelijks aanvragen en heeft zelfs een wachtlijst. Door dit succes gaan we uitbreiden naar andere locaties. De regio’s die we zullen aandoen zijn Vlaams Brabant, Antwerpen, Gent en ja … zelfs naar Nederland (omgeving Maastricht en Eindhoven) en het Duitse Aken staan in het vizier.
Jaarlijks gaan we op ‘studiereis’, naturalmente bella Italia. In het verleden zijn we naar Piëmonte, Calabrië, Treviso, Toscane  en Verona geweest met als hoogtepunt een bezoek aan Osteria Francescana (Massimo Bottura) de nr. 1 kok van de wereld. Telkens bezoeken we zowel lokale wijnproducenten alsook andere food gerelateerde bedrijven. Zelfs koken met én voor plaatselijke mama’s.

Ook de goesting in één van deze toffe kookworkshops? Stuur een mail naar info@cavalieriincucina.be